Welkom bij LindenDokters

10 Oktober waren de griepprikken. Als u niet kon komen, er zijn nog over. Dus u kan elke werkdag langskomen tussen 9:00 en 12:00 en 13:30 en 14:30

Wij zijn een vriendelijke praktijk midden in de Jordaan met een klein team. Wij staan voor kwaliteit en menselijke zorg op maat.

We zijn weer open voor nieuwe patienten! : Vanaf Egelantiersgracht tot en met Lijnbaansgracht en Vinkenstraat

U kunt ook veel online regelen; ga naar patiëntenomgeving en maak een account aan of vraag de assistente u een link te sturen. Zo hoeft u niet altijd te bellen naar de praktijk.

Er is geen inloopspreekuur meer

 

Persoonlijk gezondheids omgeving PGO

Waar kan ik een persoonlijke gezondheidsomgeving (PGO) voor gebruiken?

In een PGO kunt u gratis uw medische gegevens van verschillende zorgverleners verzamelen. Vaak kunt u ook gegevens over uw gezondheid toevoegen die u zelf meet. Bijvoorbeeld uw bloeddruk of gewicht. Er zijn verschillende PGO’s waar u uit kunt kiezen.

Zelf uw gezondheidsgegevens bijhouden

Met een PGO houdt u zelf uw gezondheidsgegevens bij elkaar. Zowel die van de huisarts en het ziekenhuis, maar straks ook van uw apotheek of verloskundige. Daarmee heeft u op 1 plek een overzicht van uw eigen zorg en gezondheid. U kunt bijvoorbeeld:

  • uitslagen van bloedonderzoek bekijken;
  • zien welke medicijnen u gebruikt en hoe u die precies moet innemen;
  • nalezen wat de arts u verteld heeft en de volgende afspraak voorbereiden.

U hoeft niet ziek te zijn om toch met een PGO en uw gezondheid aan de slag te gaan. Een PGO is ook te gebruiken om bijvoorbeeld uw sportprestaties bij te houden. U kunt de PGO verbinden met uw eigen gezondheidsapps of sporthorloge.

Steeds meer zorgverleners sluiten aan

Bij bijna alle huisartsen in Nederland kunt u uw PGO gebruiken om het advies van uw huisarts nog eens te lezen. Of de uitslag van een onderzoek te bekijken. Ook andere zorgverleners, zoals ziekenhuizen en ggz-instellingen, sluiten zich één voor één aan. PGO’s kunnen steeds meer en worden ook steeds beter. Op PGO.nl staat meer informatie over wat een PGO is en wat u allemaal er allemaal mee kunt.

PGO kosteloos te gebruiken

U hoeft niet zelf te betalen voor de aanschaf van een PGO. Ook het digitaal ophalen en terugsturen van uw gezondheidsgegevens is gratis. De overheid vindt het belangrijk dat u zelf uw gegevens kunt inzien, beheren en delen. Daarom betaalt de overheid voorlopig de kosten. Leveranciers van PGO’s ontvangen € 7,50 per actieve gebruiker van de overheid.

Voor sommige diensten moet u mogelijk wel zelf betalen. Bijvoorbeeld chatten met een diëtist of video’s met beweegoefeningen.

Uw eigen PGO kiezen

Er zijn verschillende apps en websites met een PGO beschikbaar. U kiest zelf welke PGO het beste bij u past. Net als bij andere producten, zoals uw zorgverzekering of de bank die uw kiest om uw geld te beheren. Als de PGO voldoet aan alle veiligheidseisen krijgt deze het MedMij-label.

Op de website PGO.nl van de Patiëntenfederatie Nederland  bekijkt u zelf welke PGO het beste bij u past.

Veilig en betrouwbaar met uw gegevens omgaan

Uw gegevens zijn veilig in een PGO dat het MedMij-label heeft. Dat label staat voor de afspraken die zijn gemaakt over het veilig en betrouwbaar uitwisselen van gegevens. Het zijn eigenlijk de spelregels waaraan organisaties moeten voldoen om gegevens veilig uit te wisselen en te zorgen dat uw privacy is beschermd. Zo is bijvoorbeeld afgesproken dat u inlogt met de DigiD app waarmee u de eenmalige ID-check heeft gedaan.

Altijd toegang tot uw gegevens

Een PGO is een soort digitale kluis, waarvan alleen u de sleutel heeft. Alleen u kunt in uw PGO, niemand anders. En u bepaalt zelf of u uw gegevens wilt delen en met wie. En deze gegevens blijven levenslang van u. Zodat u ook jaren later nog eens terug kunt kijken en niks kwijtraakt als u wisselt van zorgverlener.

Zonder toestemming mogen uw gegevens niet gebruikt worden

Niemand mag vragen uw gegevens te delen als u dat zelf niet wilt. Ook mag niemand uw gegevens bekijken voor bijvoorbeeld een hypotheek of een zorgverzekering.

Verschillen PGO en een patiëntenportaal

Er zijn verschillen tussen een patiëntenportaal en een PGO. Een patiëntenportaal is een gezondheidsomgeving van een zorgorganisatie. Hier staat alleen informatie in van 1 zorgaanbieder. Met meerdere zorginstellingen heeft u dus meerdere patiëntenportalen. Bijvoorbeeld van uw ziekenhuis en uw huisarts. In een PGO staan al deze zorggegevens bij elkaar op dezelfde plek. En u hoeft dus nog maar 1 wachtwoord te onthouden.